Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Το τριφασικό ρεύμα του παπά - Το ξέσπασμα του μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία & η αντιμετώπισή τουΈνας κληρικός, που συγχρόνως είναι και καθηγητής πανεπιστημίου, τα βάζει με ένα παντοδύναμο κατεστημένο για να υπερασπιστεί το λαό και την πατρίδα και οι ανόητοι χασκογελάνε αντί να προβληματιστούν.
Έλεγα να μην ασχοληθώ, αλλά είδα το θέμα στο ιστολόγιο του Ποντικιού και λυπήθηκα από τα αφελή ή πικρόχολα σχόλια των συμπατριωτών μας...
Κάποιος π.χ. γράφει: "Πώς καταντήσανε την Εκκλησία του Χριστού οι αθεόφοβοι"!... Και εννοεί προφανώς το μητροπολίτη Ιερεμία, για τον οποίο είμαι 100% βέβαιος ότι δεν ξέρει τίποτε.
Πρέπει να πω λοιπόν μερικά πράγματα, από το ξεχείλισμα της καρδιάς μου, γιατί έχουμε και καρδιά, αλλά και μυαλό, κι εμείς οι άσημοι ορθόδοξοι χριστιανοί, όσο κι αν μας θεωρούν ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας ορισμένοι, ας είναι ευλογημένοι.

α) Ο μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας είναι ένας εξαιρετικά σοβαρός σύγχρονος Έλληνας Ιεράρχης, με μεγάλη μόρφωση και πολυετείς επιστημονικές μελέτες στον τομέα της Ερμηνείας της Αγίας Γραφής, την οποία διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γεμάτος αγάπη και καλοσύνη, αγωνία για το λαό του και κατανόηση προς όλους. Ακούστε τα μαθήματά του, σε θεολογικό σεμινάριο στη Μητρόπολή του, που μεταδίδονται ως εκπομπή κάθε Τρίτη γύρω στις 12.15΄ το μεσημέρι από το ραδιοσταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας και θα δείτε το ήθος, την ευγένεια και το χαρακτήρα του.
Ορίστε μερικά παραδείγματα εδώ & εδώ
Εκεί, μεταξύ άλλων, είπε κάποτε: 
Έχω στη μητρόπολή μου έναν κληρικό, που πριν μερικά χρόνια έκανε ένα λάθος. Τώρα αυτό το λάθος αποκαλύφθηκε και ο κληρικός αυτός βρίσκεται σε κατάσταση βαθιάς συντριβής και μετάνοιας. Έχει γίνει άνθρωπος μετάνοιας και προσευχής. Και (παρόλο που είμαι υποχρεωμένος να κινήσω τις απαραίτητες διαδικασίες για την περίπτωσή του) χαίρομαι, ειλικρινά, που έχω στη μητρόπολή μου έναν τέτοιο άνθρωπο προσευχής. Κι αν κανείς μου ζητήσει να προσευχηθώ για κάποιον, το λέω και σ' αυτόν, γιατί η προσευχή του, με την οποία ζητά συγχώρεση απ' το Θεό, είναι τόσο συγκλονιστική, που μπορεί να μεσιτεύσει και για άλλα ζητήματα.
Ας μου επιτραπεί να πω ότι τέτοια αντιμετώπιση φανερώνει άνθρωπο μεγάλης πνευματικότητας. (Σημείωση: το λάθος αυτό δεν έχει καμία σχέση με παιδεραστία ή άλλη βλάβη σε άνθρωπο).
Ο Γόρτυνος επίσης ήταν εισηγητής και στο Συνέδριο "Εκκλησία και Αριστερά". Όχι τυχαία, αλλά επειδή είναι ένας βαθύς γνώστης και αυθεντικός εκφραστής της πνευματικής μας παράδοσης. Η εισήγησή του: Ομοιότητες και διαφορές Εκκλησίας και Αριστεράς.
Επίσης έχει αντιδράσει αρκετές φορές και σε οικουμενιστικές εκτροπές άλλων ορθόδοξων ιεραρχών, π.χ. εδώ & εδώ.
Μάλιστα, υπέγραψε και την περίφημη "Ομολογία Πίστεως κατά του Οικουμενισμού", αλλά μετά έμαθε ότι οι πρωτεργάτες της κατηγορούνται για προσωπική επίθεση κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη και απέσυρε την υπογραφή του, μη θέλοντας να εμπλακεί σε προσωπικές διενέξεις (εδώ ίσως έσφαλε - δεν το ξέρω, ο Θεός ξέρει - αλλά και πάλι φάνηκε το ήθος του).
Τέλος, ιδού η τοποθέτησή του για τη Χρυσή Αυγή με αφορμή τα επεισόδια για το θεατρικό έργο "Corpus Christi". Απόσπασμα:
"Δέχομαι ὅμως τά κόμματα ὡς ἰδεολογίες, γι᾽ αὐτό καί τά σέβομαι. Ἀλλά μισῶ καί ἀποστρέφομαι τό κόμμα ἐκεῖνο πού τό σύστημά του ἔχει εἴτε ἀθεΐα εἴτε βία. Ὁμοίως ἀπό τήν μελέτη μου στήν Ἁγία Γραφή καί μάλιστα στήν Παλαιά Διαθήκη δέχομαι τήν παγκοσμιότητα τοῦ Θεοῦ, ὅπως τήν ἐκήρυτταν ἀπό παλαιά οἱ Προφῆτες (ἰδιαίτερα ὁ ἄγνωστος συγγραφεύς τοῦ βιβλίου τοῦ Ἰωνᾶ), οἱ ὁποῖοι χαρίζουν στήν ταλαίπωρη ἀνθρωπότητα παγκόσμια τήν μορφή τοῦ Λυτρωτοῦ Μεσσία. Ἑπομένως δέν δέχομαι τήν κακοδοξία ὅτι ὁ Θεός εἶναι τῆς Ἑλλάδος μόνο καί τά ἄλλα ἔθνη εἶναι περιφρονημένα. Ἡ Παναγία μας ἦταν Ἑβραιοπούλα!"
β) Προφανώς δεν έχουν καταλάβει πολλοί αδελφοί μας ότι έχουμε πόλεμο. Πόλεμο, στον οποίο διακυβεύεται η σωτηρία των ψυχών μας και των ψυχών των συνανθρώπων μας, όλης της Ελλάδας και όλου του κόσμου.
Στον πόλεμο αυτό ο στόχος είναι πρώτιστα η πνευματική μας υγεία και δευτερευόντως η οικονομική μας εξαθλίωση. Όλα αυτά πάνε μαζί και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι η ολοσχερής καταστροφή μας. Ποιος θα υπερασπιστεί το λαό μας; Ποιος θα υπερασπιστεί τους ορθόδοξους χριστιανούς;
Αν εσείς, αγαπητέ αναγνώστη, είστε άθεος ή οτιδήποτε άλλο, με γεια σας και χαρά σας. Εγώ είμαι ορθόδοξος χριστιανός, όπως και οι πρόγονοί μου και πιθανόν και οι δικοί σας, και το κατεστημένο της Αριστεράς (και της Δεξιάς), της Μασωνίας και κάθε σάπιου φρούτου της Νέας Τάξης Πραγμάτων με συντρίβει. Μάνα μου και Κιβωτός της Σωτηρίας μου είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία ΜΟΥ. Όταν λοιπόν ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ τα παιδιά μου και τ' αδέρφια μου οι ορθόδοξοι Έλληνες (ή παιδιά ορθοδόξων, που επειδή τους κάνουν αισχρή πλύση εγκεφάλου νομίζουν τώρα πια πως δε θέλουν να είναι ορθόδοξοι) γίνονται στόχος πνευματικών επιθέσεων, και όταν η δήθεν ηγεσία ή η επίδοξη δήθεν ηγεσία του τόπου ("πολιτική" ή "πνευματική") βγαίνει και ρίχνει διαρκώς μπουνιές στη Μάνα μου, την Εκκλησία, κάποιος πρέπει να με υπερασπιστεί. Και αυτός ο κάποιος είναι το ράσο του παπά και του δεσπότη με το τριφασικό ρεύμα.
Και ΦΥΣΙΚΑ οι ορθόδοξοι Έλληνες πρέπει να αναδείξουμε ορθόδοξους πολιτικούς ηγέτες. Βέβαια οι άθεοι δεν είναι μόνο στην Αριστερά, αλλά παντού!! Γι' αυτό και τα μάτια μας πρέπει να είναι ανοιχτά.
Αν είσαι, λοιπόν, ορθόδοξος χριστιανός, αδελφέ, σκέψου λίγο ότι το να τα πάρει στο κρανίο ο υπερασπιστής σου (το έχει ξανακάνει, όμως όχι κατά του λαού ή κατά των αδύναμων, αλλά κατά ισχυρών) είναι το λιγότερο - βέβαια, δεν έσπασε κανένα κεφάλι, πράγμα που εννοείται ότι θα ήταν απαράδεκτο και αντιχριστιανικό. Των χριστιανών τα κεφάλια σπάνε προς το παρόν (δόξα τω Θεώ) και από την απέναντι όχθη σιγή ιχθύος (& εδώ οπωσδήποτε παρακαλώ).
Αν είσαι άθεος οποιασδήποτε απόχρωσης ή οτιδήποτε άλλο, επίσης αδελφέ, άσε τους αρχιερείς και την Εκκλησία σε μας τους ορθόδοξους.
Άλλος χριστιανός βέβαια, λόγω χαρακτήρα, προϋποθέσεων κ.τ.λ., επιλέγει ένα πράο ηγέτη. Εγώ θεωρώ ότι χρειάζονται όλοι. Και υπόψιν ότι ο μέγας άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος (ο γίγαντας της φιλανθρωπίας και υπερασπιστής του λαού) μόνο πράος δε φαίνεται να ήταν.

Παρόμοια έχω να πω και για τον Πειραιώς Σεραφείμ, που η Νέα Τάξη τον έχει στοχοποιήσει για τα καλά. Άκου τον λίγο, έχει να πει κάτι (& για τη θεσμική κατοχύρωση της ομοφυλοφιλίας και για άλλα). Δεν είναι καμιά γριά που παραληρεί. [Σημ.: η Χρυσή Αυγή τον κατηγορεί ως άνθρωπο του διεθνούς σιωνισμού λόγω της σκληρής κριτικής του προς αυτήν!!]. Ορίστε και επιστολή του προς την ηγεσία της Αριστεράς, σχολιασμένη βεβαίως με τα συνήθη "κολακευτικά" σχόλια της Νέας Τάξης...
Ομοίως έχω να αποδώσω σεβασμό και στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, που εκφράζει βέβαια μια εντελώς άλλη νοοτροπία. Είπαμε, όλοι χρειάζονται μέσα στην Εκκλησία. Έτσι βρίσκεται η ισορροπία. Στην Εκκλησία υπάρχουν και άμυαλοι, αλλά (ό,τι κι αν σου λένε οι προπαγανδιστές) υπάρχει και ισορροπία. Η κοινωνία - εγώ, το σπίτι μου, η δουλειά μου, η ψυχαγωγία μου, οι σχέσεις μου, ο τρόπος ζωής των παιδιών μου, το σχολείο των παιδιών μου - έχει γίνει ανισόρροπη!


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ν'αγιασει το στόμα σου,αδελφέ μου.Δόξα να'χει ο μεγάλος Θεός.Να σ'ευλογεί πάντα.

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Ευχαριστώ. Το μήνυμά σας είναι παρήγορο και ενθαρρυντικό για μένα.
Ο Θεός μαζί σας, και με όλο τον κόσμο, "πιστούς" και "άπιστους"...