Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Το υποκριτικό "ενδιαφέρον" για την Αγία Σοφία & η αδιαφορία για τους ορθοδόξους της Γερμανίας, που τους απαγορεύεται να κοινωνούν!!

Φωτο από εδώ

Με θλίψη και αγωνία κοιτάζω στο Πρακτορείο Εκκλ. Ειδήσεων "Ρομφαία" (στη στήλη Μητροπόλεις Εξωτερικού), μήπως δω το ποθούμενο της καρδιάς μου: την αντίδραση έστω μίας Ορθόδοξης Εκκλησίας ή μίας Ορθόδοξης Μονής υπέρ των ορθοδόξων χριστιανών της Γερμανίας και του Λουξεμβούργου, οι κυβερνήσεις των οποίων απαγορεύουν την Θεία Μετάληψη με χρήση της κοινής λαβίδας από το φόβο του κορωνοϊού... Μάλιστα, η Μητρόπολη Γερμανίας διέκοψε τη μετάδοση της θείας κοινωνίας στους χριστιανούς μέχρι "να αρθεί η απαγόρευση της κοινής λαβίδας" (ΑΝ αρθεί ποτέ - και γιατί να αρθεί; δε βλέπω το λόγο)!!
Κοιτάζω, αλλά τίποτε απολύτως δε βλέπω.
Κανείς δε φαίνεται να μιλάει με τις κυβερνήσεις αυτές, για να τους καταδείξει με το πλήθος των τεκμηρίων που υπάρχουν ότι δεν μεταδίδονται ασθένειες από τη θεία μετάληψη. Κανείς δεν διαμαρτύρεται, ότι με αυτό τον τρόπο στερούν το πνευματικό οξυγόνο από τους χριστιανούς της αρχαίας χριστιανικής παράδοσης, της αληθινής Εκκλησίας του Χριστού. Κανείς δεν τονίζει ότι στις διάφορες ορθόδοξες χώρες - πλέον, και στην Ελλάδα - οι χριστιανοί κοινωνούν κανονικά και όμως κανένα κρούσμα μετάδοσης του ιού, κανενός απολύτως ιού, μέσω της θείας κοινωνίας, δεν παρατηρήθηκε!!
Μεταξύ των άλλων, φαίνεται να σιωπούν και οι φερόμενοι ως "υπερπατριάρχες" Κωνσταντινουπόλεως και Μόσχας, που ερίζουν για την πρωτοκαθεδρία έχοντας συμπαρασύρει σ' έναν εμφύλιο πόλεμο πλήθος τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών - στον πρώτο από αυτούς υπάγεται η Μητρόπολη Γερμανίας, ενώ και ο δεύτερος ασφαλώς έχει (ανεξάρτητη!) δικαιοδοσία στην ίδια χώρα.

Κι όμως για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας ξανά σε τζαμί από την κυβέρνηση Ερντογάν, ξεσηκώθηκαν οι Ορθόδοξες Εκκλησίες παγκοσμίως και διαμαρτύρονται έντονα - το ίδιο και πολιτικοί, στην Ελλάδα και διεθνώς!!
Φυσικά, κανείς ορθόδοξος χριστιανός δεν επιθυμεί αυτή τη μετατροπή. Αγαπάμε την Αγία Σοφία, όχι βέβαια ως "διαθρησκειακό μνημείο", αλλά ως τη μεγάλη εκκλησία της αυτοκρατορίας μας (επιτρέψτε μου να το πω έτσι), μιας αυτοκρατορίας όντως πολυεθνικής και πολυπολιτισμικής (και όχι ιμπεριαλιστικής, όπως οι αποικιοκρατικές αυτοκρατορίες των νυν "προηγμένων" δυτικών χωρών), όπου οι άνθρωποι προσπαθούσαν ν' ανέβουν στον ουρανό, όχι με πυραύλους ή αεροπλάνα, αλλά με την προσευχή και την αγάπη τους! Μιας αυτοκρατορίας, που αγκαλιάζει τον κόσμο, όχι για να τον κατακτήσει, αλλά για να τον εξημερώσει και να τον καθαγιάσει (παρά τα προβλήματα και τις αδυναμίες και τις αμαρτίες που συνέβαιναν και εκεί, γιατί φυσικά δεν ήταν "όλοι" άγιοι), η οποία πολιτισμικά και πνευματικά ποτέ δεν αλώθηκε εντελώς, παρά μόνο στην εποχή μας.
ΟΜΩΣ τι έχει μεγαλύτερη σημασία; Το κτήριο ενός ναού ή οι ζωντανοί άνθρωποι μιας τοπικής Εκκλησίας; Ένα μνημείο ή οι ψυχές; ΠΟΥ είναι το ενδιαφέρον σας, άγιοι προκαθήμενοι, για τους αδελφούς σας ορθόδοξους χριστιανούς που καταδικάστηκαν σε ακοινωνησία επ' αόριστον; Δεν αξίζουν κι εκείνοι ΜΙΑ ΛΕΞΗ συμπαράστασης, αν όχι ένα κονταροχτύπημα με την αθεΐα και την άγνοια του "πολιτισμένου κόσμου";Σπεύδω να εξηγήσω ότι την υποκρισία, που καταλογίζω (όχι ως δικαστής, αλλά ως ένας απλός λαϊκός ορθόδοξος χριστιανός που πονά) στις κεφαλές των Ορθοδόξων Εκκλησιών, τη θεωρώ υποσυνείδητη. Είμαι βέβαιος πως όλοι - άνθρωποι της Εκκλησίας και της πολιτικής - πιστεύουν πως το ενδιαφέρον τους είναι ειλικρινές και μάλιστα αισθάνονται σταυροφόροι, εμφορούμενοι από ιερή αγανάκτηση και έτοιμοι ν' αγωνιστούν γι' αυτό που θεωρούν ως το σοβαρότερο πρόβλημα της Ορθοδοξίας αυτή τη στιγμή...
Συγχωρήστε με, αλλά φοβάμαι πως είναι εύκολο να τα βάζουμε με τους Τούρκους (που έτσι κι αλλιώς είναι εχθροί μας και εγνωσμένης βαρβαρότητας και τυραννικού πολιτεύματος) παρά με τους "πολιτισμένους" δυτικούς, δήθεν φίλους και συμμάχους μας.
Είναι πολιτικά ορθό και αποδεκτό από όλους (τους πολιτισμένους - συγγνώμη, ξέχασα τα εισαγωγικά - δυτικούς) να προστατεύουμε ένα άψυχο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς ("διαθρησκειακό", "πανανθρώπινο" με τη νεοεποχίτικη και νεοταξίτικη έννοια της λέξης) παρά να υψώνουμε ως σημαία την ομολογία & την απολογία μας υπέρ της αλήθειας του Χριστού μας, της αλήθειας της Εκκλησίας μας, ότι είναι ασφαλές να κοινωνούμε, σε πείσμα του ορθολογιστικού φανατισμού και της πνευματικής σύγχυσης της εποχής μας.
Περιμένω, περιμένω, αλλά τίποτα δεν έχω δει μέχρι σήμερα. Μιλάμε για όλα, κονταρομαχούμε με όλα (ακόμη και με δονκιχωτικούς ανεμόμυλους), αλλά για τους αδελφούς μας, σιγή ιχθύος. Και αναρωτιέμαι και τι θα γίνει εδώ, στη χώρα μας, με τη νέα φάση της "πανδημίας", που περιμένουμε από φθινόπωρο!
Συγκινήθηκε κανείς απ' όσα γράφουμε παραπάνω; Συγχωρήστε με, αλλά ζαλίστηκα και δεν μπορώ να εκφραστώ ψυχραιμότερα. Κάνω λάθος; Μακάρι. Τρις μακάρι.
Θεέ μου, βοήθησέ μας. "Σώζε πόλιν και λαόν"... "Φώτισον ημάς τοις προστάγμασί σου, Κύριε".
Αμήν.

Γερμανίας: ''Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ή θα πάμε στο Συνταγματικό Δικαστήριο'' 
Γερμανίας Αυγουστίνος: ''Η μόνη ελπίδα μας, είναι η φιλανθρωπία του Θεού''

Συμπλήρωμα, υπό τύπον υστερόγραφου:

1. Ας έχουμε υπόψιν ότι η ελληνική πολιτεία, μέσω της αρχαιολογικής υπηρεσίας, έχει αφαιρέσει από την Εκκλησία πάμπολλους ναούς αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και επιμένει ότι είναι αρχαιολογικά μνημεία. Απαγορεύει τη συντήρησή τους (δηλ. τους αφήνει να γκρεμιστούν και εγκαταλείπει τις αριστουργηματικές αγιογραφίες στη φθορά των αιώνων, γιατί δεν έχει χρήματα να τις συντηρήσει, ενώ κατά καιρούς έχει κάνει και μήνυση σε ιδιώτες που τόλμησαν να αναλάβουν πρωτοβουλία) και παρεμποδίζει την τέλεση της θείας λειτουργίας, ανεχόμενη (και αν) μόνο κατά την ημέρα της εορτής τους!...
Θυμάστε τη διαμάχη του δήμου Θεσσαλονίκης με τη Μητρόπολη της πόλης για τη Ροτόντα; Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: "Είναι αδιανόητο να μπει σταυρός και ο Μητροπολίτης Άνθιμος να θεωρεί ότι είναι εκκλησία" (από το ρεπορτάζ: Μπουτάρης: ''Θα ζητήσω να σκεπαστούν η τράπεζα και ο σταυρός", 16 Ιανουαρίου 2020). "Η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου αναφέρει ότι δεν επιτρέπεται να υπάρχουν στοιχεία εκκλησιαστικής αντίληψης γενικώς" (από εδώ, 2017, όπου πολλά μαργαριτάρια για την αποεκκλησιοποίηση & "αρχαιολογοποίηση" της Ροτόντας).
Όταν συμβαίνουν όλα τούτα και πολλά παρόμοια στην ίδια τη χώρα μας, η Αγιά Σοφιά μας πονάει δηλαδή;

2. Μητροπολίτης στην Ελλάδα είπε ότι "τώρα ο νους μας βρίσκεται κοντά στο μαρτυρικό Οικουμενικό Πατριαρχείο"... Δηλαδή τόσα χρόνια που η Αγιά Σοφιά ήταν μουσείο, την είχε το Πατριαρχείο; Τώρα μόνο πάθαμε τη συμφορά; Μάλλον, ο άφρων (συγχωρήστε με), ζω σε άλλη χωροχρονική διάσταση και δεν αντιλαμβάνομαι τα του παρόντος σύμπαντος...
3. Πειραιώς σε Κυβέρνηση: ''Κατάργηση Προξενείων και αφαίρεση ελληνικής υπηκοότητας στη Θράκη'' 
Προσυπογράφουμε όσα γράφει ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πειραιώς (όνειρα θερινής νυκτός βεβαίως) και αναμένουμε (ματαίως;) να γίνει κάτι και για τους προς δυσμάς αδελφούς μας, όπως προαναφέραμε.
Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: