Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Κοιμήθηκε ο Μητροπολίτης Φυλής και Ωρωπού Κυπριανός (Ιερά Σύνοδος Ενισταμένων)


Ομολογώ ότι το έμαθα μόλις πρόσφατα. Ανεξάρτητα από τη συμφωνία ή διαφωνία κάποιου με τις απόψεις του, σίγουρα υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα στο "παλαιοημερολογιτικό" κίνημα (γράφω τον όρο χωρίς υποτιμητική διάθεση, όπως ασφαλώς γνωρίζουν πλέον όσοι μπαίνουν εδώ μέσα).
Προσωπικά μου ήταν συμπαθής, για τον ίδιο λόγο που προφανώς σε άλλους ήταν αντιπαθής: επειδή εκφράστηκε με μετριοπάθεια.
Εύχομαι ανάπαυση στην ψυχή του και να τον διαδεχτεί ένας πνευματικός άνθρωπος, προς ώφελος της Εκκλησίας και του ορθόδοξου λαού.
Η είδηση από εδώ. Δείτε λεπτομέρειες και φωτογραφίες εδώ. Η ιστοσελίδα της Ιεράς Συνόδου των Ενισταμένων εδώ.


ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ 17-30/5/2013 Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΩΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΦΥΛΗΣ Κ.ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ.


4 σχόλια:

Παναγιώτης Μακρής είπε...

Αν και με το παλαιό ο Κυπριανός μου ήταν συμπαθής καθώς έχω και έναν γνωστό κληρικό ο οποίος είχε από μικρός καλή σχέση με τον Κυπριανό και τους μοναχούς στο μοναστήρι της Φυλής αν και μερικές φορές φάνηκε ασυνεπής στις θέσεις του (για περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο :http://www.oodegr.com/oode/biblia/Sxisma_Zilwtikou_Palaioimerologitismou/2_1_15.htm) ωστόσο όπως αναφέρει και ο αρθρογράφος μου ήταν ιδιαίτερα συμπαθής λόγω της μετριοπάθειας του. Επίσης μεγάλη εντύπωση μου είχε κάνει η ιστορία του σχετικά με το μοναστήρι της Φυλής και πως το έκτισε και τα σχετικά με τα θαύματα που έχουν λάβει χώρα στο μοναστήρι αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Αιωνία του η μνήμη!!! Καλό παράδεισο να έχει! Πολύ καλός και άξιος ιεράρχης ήταν!!!

Ανώνυμος είπε...

Άνθρωπος του Θεού με απέραντη Αγάπη για τον Θεό και τα πνευματικά του τέκνα. Θαυμαστά τα έργα του. Αιωνία του η μνήμη.

Ανώνυμος είπε...

Άγιος Άνθρωπος με πολύ έμπρακτη Αγάπη για τα πλάσματα του Θεού. Αιωνία του η Μνήμη. Να έχουμε την Ευχή του και καλή Αντάμωση.