Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Βαρυσήμαντη επιστολή δύο ορθόδοξων Ιεραρχών προς τον Πάπα Φραγκίσκο Α΄

Από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Αυτό που θα θέλαμε να τονίσουμε είναι ότι η Δυτική Εκκλησία διαθέτει ήδη ισχυρή και αρχαία παράδοση ορθόδοξης πνευματικότητας και θα ήταν ευχής έργο να την ανακαλύψει (όπως ορισμένοι δυτικοί αποτολμούν, του Θεού συνεργούντος, και γίνονται ορθόδοξοι). Το αίτημα για επιστροφή του Παπισμού στην Ορθοδοξία δεν σημαίνει μετάλλαξή του σε Εκκλησία ελληνική ή ρωσική. Ας ξαναγίνει η Εκκλησία του αγίου Ειρηναίου της Λυών, του αγίου Αμβροσίου Μεδιολάνων, του αγίου Πατρίκιου της Ιρλανδίας, του αγίου Μαρτίνου της Τουρ, του αγίου Βονιφάτιου της Γερμανίας, των αρχαίων αγίων της Βρετανίας και τόσων άλλων.
Φυσικά, δεν αναμένεται αποτέλεσμα ως προς την ηγεσία του Βατικανού. Έχει ο Θεός όμως για τους λαούς της Δύσης, τους διψασμένους για Σωτηρία και για Αλήθεια...

Οἱ Σεβ. Μητροπολίται Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καί Κονίτσης κ. Ἀνδρέας καί Πειραιῶς κ. Σεραφείμ ἀπέστειλαν εἰς τάς Ἀγγλικήν καί Ἰταλικήν γλώσσας τήν κάτωθι ἐπιστολήν πρός τόν Ἀρχηγόν τοῦ Κράτους τοῦ Βατικανοῦ καί ἀντικανονικῶς κατέχοντα τό τέως Πρεσβυγενές, Παλαίφατον καί Περίπυστον Πατριαρχεῖον τῆς παλαιᾶς Ρώμης καί τῆς Δύσεως ἐπιδοθεῖσα διά τοῦ ἐν Ἀθήναις «Ἀποστολικοῦ Νουντσίου Ἀρχιεπισκόπου» Edward Joseph ADAMS, ὅστις μετά μεγίστης εὐγενείας καί προσηνείας παρέλαβε τήν ἐγχειρισθεῖσα ἐπιστολήν.


ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
Διαβάστε την επιστολή στα Ελληνικά (Greek)
                           Αγγλικά (English)
                           Ιταλικά (Italiano)

Δεν υπάρχουν σχόλια: