Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Επιστροφή 5 ιερέων σχισματικής ομάδας (μαζί με εκατοντάδες πιστούς) στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Κονγκό

Από το Ιστολόγιο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής. Δεν αναφέρεται από ποια ομάδα προέρχονται οι αδελφοί.

Το νέο τεύχος του περιοδικού ΦΩΣ των Εθνών (Ιερ. Σύλλογος Πρωτόκλητος Πάτρας) δημοσιεύει μια ευχάριστη είδηση. 5 Ιερείς σχισματικής ομάδας επανήλθαν στην Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής (Ορθόδοξη Εκκλησία του Κονγκό) και μαζί τους εκατοντάδες άνθρωποι από τις περιοχές δράσης τους.
Ο Θεός να ευλογήσει τις ορθόδοξες εκκλησίες όλου του κόσμου και να οδηγήσει όλες τις αυτοαποκαλούμενες ”ορθόδοξες” ομάδες και “ανεξάρτητες εκκλησίες” στην ένωσή τους με την Μία, Αγία, Ορθόδοξη, Καθολική Εκκλησία που υπάρχει διαρκώς εδώ και 21 αιώνες.

Εικόνα ΦΩΣ ΕΘΝΩΝ

Εικόνα ΦΩΣ ΕΘΝΩΝ 2

ΦΩΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ, Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολής "Ο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ", Μιαούλη 68, 26222, Πάτρα, τηλ. 2610.329737, 2610.322722, fax: 2610-329390. email: protoklitos@gmail.com (μπορείτε να ζητήσετε να γίνετε συνδρομητές του περιοδικού).

4 σχόλια:

δάσκαλος είπε...

Λυπηρότατο. Λόγω της αδυναμίας του κ. Ιγνατίου να κάνει ιεραποστολή στους εκλατινισθέντες ή εκπροτεσταντισθέντες ιθαγενείς, (αφού οι οικουμενιστές αποδέχονται μυστήρια στις εκκλησίες της Δύσεως), κάνει ιεραποστολή σε βαπτισθέντες υπό γνησίων ορθοδόξων, τους οποίους θεωρεί ως εκτός Εκκλησίας (άραγε ποια αρμόδια και ορθόδοξη Σύνοδος τους έθεσε εκτός Εκκλησίας;). Κρίμα. Μετά παραπονιέστε όταν οι ζηλωτές θέλουν να σας ξαναβαπτίζουν...

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Μπορεί να είναι όπως τα λέτε, μπορεί και όχι.
Πάντως το Κογκό έχει ισχυρή ορθόδοξη παρουσία, ενώ ας μην παραβλέπουμε ότι και μείς "γνήσιοι ορθόδοξοι" είμαστε.
Επίσης, αν οι κληρικοί αυτοί προσήλθαν οι ίδιοι τις τάξεις της καθ' ημάς Εκκλησίας (ν.ημ.), προφανώς δε βρήκαν την ανάπαυση της ψυχής τους εκεί όπου βρίσκονταν. Και πού βρίσκονταν; Δεν αναφέρεται σε ποια ομάδα υπάγονταν. Ίσως εσείς ξέρετε βεβαίως.
Όλα αυτά κάτι σημαίνουν ασφαλώς.
Όπως και η πολυδιάσπαση στο χώρο των ΓΟΧ κάτι σημαίνει επίσης, και γενικά το πρόβλημα της ενότητας στην Ορθόδοξη Εκκλησία είναι υπαρκτό και, κατ' εμέ, πολύπλοκο...
Μυστήρια στις εκκλησίες της Δύσεως δεν δεχόμαστε. Μερικοί, από μόνοι τους, ίσως. Όχι όμως η Εκκλησία (ν.ημ.).
Σας ευχαριστώ.

δάσκαλος είπε...

Αδελφέ μου, όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά. Οι του νέου ημερολογίου σκανδαλίζονται, όταν μερικοί παλαιοημερολογίτες τους λένε πως δεν έχουν μυστήρια, και το αποκαλούν μάλιστα αίρεση και βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος και εν πολλοίς έχουνε δίκαιο. Όταν όμως οι επίσκοποι του νέου ημερολογίου όχι απλά το λένε, αλλά το εφαρμόζουν στην πράξη (αναμυρώνοντας όπως είδαμε τους ποσερχομένους), τότε δεν είναι αίρεση και βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος; Βεβαίως και είναι αγαπητέ μου! Και έτσι (όσο υπάρχει το ζήτημα των ακύρων Μυστηρίων εκατέρωθεν) δεν πρόκειται ποτέ να επιτευχθεί συγχώρησις, που είναι και ο σκοπός του παρόντος ιστολογίου, όπως πιστεύουμε. Επίσης εσείς προσωπικά μπορεί να μην δέχεστε μυστήρια στις εκκλησίες της Δύσεως αλλά εφόσον οι επίσκοποί σας δέχονται (τους οποίους επισκόπους θεωρείτε ότι αποτελούν την Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία), τότε είστε συνυπεύθυνοι όσο κοινωνείτε με αυτούς. Και η πολυδιάσπαση στον χώρο των ΓΟΧ, δεν είναι άλλοθι για την παραμονή στην κοινωνία σας με τους οικουμενιστές, αδελφέ μου.
Καλή Ανάσταση!

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Έτσι, σεβαστέ μου αδελφέ, τίθεται το ζήτημα: ποιοι αποσχίστηκαν από ποιους; Εσείς από εμάς ή εμείς από εσάς; (Διότι οι σχισματικοί επιστρέφουν και αυτοί αναμυρώνονται).
Ή μήπως κανείς από τους δυο μας;
Δεν το γνωρίζω, ούτε περιμένω βέβαια να απαντηθεί αυτό από εμάς, σ' αυτόν εδώ το χώρο.
Βεβαίως, ούτε την καθ' ημάς Εκκλησία έχει κηρύξει αιρετική κάποια αρμόδια σύνοδος, ώστε να είναι επιβεβλημένη η αποχώρησή μας από τις τάξεις της. Η δική σας μερίδα ασφαλώς δεν μας χαρακτηρίζει αιρετικούς - μα από ποια μερίδα προέρχονται οι εν λόγω αδελφοί; Είναι σίγουρο πως είχαν κανονική ιεροσύνη έστω και κατά τους ΓΟΧ;